Incendiu devastator la Notre-Dame de Paris.

Incendiu devastator la Notre-Dame de Paris. Focul a fost stins dupa 9 ore si a distrus in intregime acoperisul catedralei!

Catedrala cade pazeste Parisul si pe parizieni de aproape opt secole, in ziua de luni seara, in jurul orei 7 a luat foc. Cauza incendiului nu este una clara dar autoritatile competente spun ca s-ar putea sa fie din cauza lucrarilor de renovare, ca muncitorii sa fii lucrat cu foc si sa fi fost bucati de lemn nevizibile care s-ar fi aprins in urma procedurilor executate de muncitori. Un istoric francez ne marturiseste ca acest incendiu devastator la Notre-Dame este si prabusirea celui mai vizitat monument istoric, unul dintre cele mai mari din lume si din Europa.

Dupa aproape 8 ore de lupta contra focului, pompierii au reusit sa stanga focul. Acum zona este impanzita de peste 50 de experti pentru a putea determina cu exactitate care a fost cauza incendiului sau cine a provocat-o.

Emmanuel Macron, presedintele Frantei, anunta ca, catedrala va fi reconstruita. Pana in prezent s-au donat in jur de 600 de milioane de euro pentru reconstruirea acesteia. Ministrul a spus ca nu se stie cat de stabila este schela ramsa in urma incendiului. Dupa ce focul a fost oprit s-a constatat ca doar piatra a mai ramas din ea. Parizienii stateau si plangeau pentru aceasta pierdere in timp ce turistii veneau si fotografiau ceea ce se intampla.

Aceasta a fost o mare pierdere pentru Francezi, dar Macron vede si o oportunitate de a renaste batrana Catedrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *